GALLERI I & 2

Vernissage och invigning

med bubbel och snacks
Lördagen den 27/11 12-16

13.00 Digitalt samtal med Prof. Olav Eklund, Åbo Akademi Universitet om hans arbete med CCUS (Carbon Capture Utilization and Storage) i stort och med CO2Zero i synnerhet.

14:30 Workshop med The Globe of Action, ett verktyg för de globala målen (SDG), med max 7 deltagare, under ledning av tekniker Fredrik Borg och konstnär Martin Lima de Faria.

15.00 Föreläsning på plats av forskare Henric Carlsen, SEI (Stockholm Enviromental Institute) om Cross Impact-matrisen för SDG-arbetet och för The Globe.

I utställningen SustainARTillery+ har konstnären och innovatören Martin Lima de Faria under många års samarbete med forskare och hållbara organisationer ställt sig frågan: kan konsten vara ett vapen för en hållbar värld?


”När jag fick glädjen att gå Uppsala Innovation Centre’s program med min koldioxidabsorbent, så slog det mig: tänk om jag kunde kombinera detta med ett konstverk som visualiserar processen att få koldioxid till net zero? Där började den konstnärliga processen…”/Martin Lima de Faria


CO2Zero är troligen världens första CO2-absorberande verk som innovativt visualiserar CO2-reducering till net zero. Ett jordklot som suger åt sig koldioxid och ju mer den absorberar, desto mer träder hav och länder fram på jorden. Och när klotet absorberat klart kan den komposteras eller bytas ut mot ett nytt. Prototypen är skapad med forskare inom CCUS (Carbon Capture and Storage) i Europa m.fl och Prof Olav Eklund vid Åbo Akademi föreläser på vernissagen om CCUS och arbetet med CO2Zero.


CO2 Zero Martin Lima de Faria 2021


 

Visningar
Visning av utställningarna sker på följande tider:
Onsdag – fredag kl 17.00 
Lördag – söndag kl 14.00


För info
Martin Lima de Faria
0709-183846
www.martinlimadefaria.com

I utställningen finns även en vidareutveckling av Livet, Varsågod, Börja! - megafonen som firade barns födslar - som nu firar socialt hållbarhet, och kalligrammen Autogram, samt Trilans och The Globe of Action som båda är work-in-progress pedagogiska visualiseringar av hållbarhetsmålens balanser.

The Globe of Action (prototyp) är ett hittills konfidentiellt, pedagogiskt verktyg som visualiserar de globala målen och baserar sig på bl.a. SEI-matrisen för hur de globala hållbarhetsmålen ger synergier till varandra. Syftet är att hjälpa beslutsfattare till strategiskt hållbara beslut. På vernissagen föreläser forskare Henric Carlsen, Stockholm Environment Institute (SEI) om deras Cross Impact matris och arbetet med The Globe.
MARTIN LIMA DE FARIA

2021.11.27 - 2021.12.19
SUSTAINARTILLERY+
-VÄRLDENS FÖRSTA CO2-ABSORBERANDE KONSTVERK?