GALLERI 1  UTSTÄLLNINGAR 2021

AnnaKarin Svensson

Galleri 1 & 2

13 mars - 4 april 2021

AnnaKarin Svensson är textilkonstnär.


Hon arbetar främst med fritt broderi i varierande form och format. Hon utgår ofta från fotografier från släktalbum och med sytrådens hjälp skissar hon upp sin bild direkt på tyget.


Men hon är också en samlare och en tingens ordnare.


Hon plockar, samlar och lägger på rad. Tillverkar föremål, hjärtan, bollar i textil som hon likt en antikvarie vill visa upp och ge en historia.


Hon söker ett ursprung, ett släktskap, ett förhållningssätt till de skärvor av liv vi håller i våra utsträckta händer. Ett försök att ordna det stycke av liv som vi fått, de trådar av gemenskap som vävts genom generationer. De sår som behöver sys samman och det trasiga som tråcklats ihop i det som är just vårt livs historia.

Livstycken - objekt och broderi

Lekis -68, AnnaKarin Svensson

Annica Danielsson Almén

10 april – 2 maj 2021

Keramik - screentryckt och högbränt samt även en del rakubränt

I en tid när man avstår från umgänge och annat stimulerande, händer nåt med hur man tar emot intryck. Man öppnar upp sina sinnen och tar emot mer. Mindre händelser i närheten kan bli nästan överväldigande. Många skogspromenader har få gett motiv till min utställning. Jag fotar och bearbetar bilderna i datorn, och gör sedan fotoscreentryck på keramik. I arbetsprocessen händer det motsatta att mycket information försvinner från bilden och det blir ett svartvitt mönster.

Mycket arbete sker också på drejskivan. Till denna utställning har jag drejat enkla cylindrar för att kunna sätta dit screentrycken.

Jag trycker på ett silkespapper med infärgad lervälling, engobe. Sen lägger jag silkespapperet mot leran och gnuggar försiktigt fast bilden. Sista momentet är glasyrbränningen, som alltid är spännande för keramiker då det är svårt att helt styra resultatet.

I utställningen har jag tagit med vaser och fat där fem glasyrer gett ett varierande färgspektrum. Två av glasyrerna är baserade på aska från min egen öppna spis.

Kontakt:
Annica Danielsson Almén
Mejl: annica_almen@hotmail.com
Hemsida: annicada.nu

Skogspromenaden

Blå Skog, 2021, Annica Danielsson Almén

Lill Sjöström

8 - 30 maj 2021

Bildvävar och teckningar


Lill Sjöström visar verk producerade under den besynnerliga coronatiden. 
 
Istället för att gå till ateljén och måla började hon teckna stora bilder hemma. Först i frustration över det rådande tillståndet. Sedan i en sorts ro och tillfredsställelse över att kunna skapa någonting trots allt. Trots det "vanliga" som saknas i den dagliga tillvaron. Trots hemska händelser här hemma och långt borta. Det blev olika motiv, både sådana hon tidigare målat eller vävt och helt nya. 
 
Det fanns/finns under denna pandemiperiod gott om tid att lyssna och läsa, se och reflektera, minnas och längta.
"TID" har växt fram som ett gemensamt tema. 
 
Lill Sjöström har egentligen alltid skissat och målat, men aldrig tidigare tecknat bilder till en utställning.

Kontakt:
Lill Sjöström
Mejl: lillsjostrom[at]hotmail.com
Hemsida: www.lillsjostrom.com

TID OCH EVIGHET

FROM LOST TIMES, Lill Sjöström