10 april - 2 maj 2021

Ebba Stålhandske

10 april - 2 maj 2021

Textil


Ebba Stålhandske visar textila bilder och föremål inspirerade av det som finns utanför hennes ateljéfönster.

Där finns äppelängen, med en rabatt och ett grönsaksland, omgiven av en rosenhäck. Det växer, blommar, mognar och vissnar. Ängen slås, löven räfsas och läggs på komposten, som blir jord. Om och om igen. Naturen förändras ständigt med små skiftningar från dag till dag.

Titeln på ett av de broderade verken, Under äppelträdet, har fått ge namn till hela utställningen. Det var också där, under trädet med blicken upp mot himlen genom det spirande grenverket, en dag i slutet av maj 2020, som idéer föddes och motiv började ta form.

I galleriet förs ett samtal med naturen. Med nål och tråd gestaltas ögonblick och skeenden. Liksom naturens långsamma skiftningar växer också broderiet sakta fram. Tygerna behandlas och färgas på olika sätt för att ge en mångfald strukturer och nyanser. På tyget läggs ibland flera lager, mera tyg och till slut alla stygn. I utställningen anas ett lekfullt förhållningssätt, med föremål som blandas med och söker likna det äkta. Man måste gå nära för att se vad som är vad.

Ebba var tidigare medlem i Kaleido och har haft ett flertal utställningar på olika platser. Hon har utfört gestaltningsuppdrag, senast för Uppsala kommun med ett tittskåp, Ett eget rum, till en biblioteksbuss.

Kontakt:
Ebba Stålhandske
Mejl: ebba.stalhandske@telia.com

Instagram: ebba.stalhandske

Under äppelträdet