10 april - 2 maj 2021

Annica Danielsson Almén

10 april – 2 maj 2021

Keramik - screentryckt och högbränt samt även en del rakubränt

I en tid när man avstår från umgänge och annat stimulerande, händer nåt med hur man tar emot intryck. Man öppnar upp sina sinnen och tar emot mer. Mindre händelser i närheten kan bli nästan överväldigande. Många skogspromenader har få gett motiv till min utställning. Jag fotar och bearbetar bilderna i datorn, och gör sedan fotoscreentryck på keramik. I arbetsprocessen händer det motsatta att mycket information försvinner från bilden och det blir ett svartvitt mönster.

Mycket arbete sker också på drejskivan. Till denna utställning har jag drejat enkla cylindrar för att kunna sätta dit screentrycken.

Jag trycker på ett silkespapper med infärgad lervälling, engobe. Sen lägger jag silkespapperet mot leran och gnuggar försiktigt fast bilden. Sista momentet är glasyrbränningen, som alltid är spännande för keramiker då det är svårt att helt styra resultatet.

I utställningen har jag tagit med vaser och fat där fem glasyrer gett ett varierande färgspektrum. Två av glasyrerna är baserade på aska från min egen öppna spis.

Kontakt:
Annica Danielsson Almén
Mejl: annica_almen@hotmail.com
Hemsida: annicada.nu

Skogspromenaden